Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Graphics design i Sound design

Wolfik512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem.

Mam pytanie dla grafików i "muzyków"(?).

Czy są jakieś poradniki jak robić grafikę od zera? (textury do gier, broni itd..) Na internecie najczęściej są poradniki do przeróbki zdjęć lub używanie gotowych styli w gimpie lub ps ;(

W jakim programie najlepiej robić krótkie efekty muzyczne? (strzały z broni palnej itd..)

W jakim programie ogółem tworzyć muzykę? (różne instrumenty, gitara, pianio itd..)

Opublikowano

W jakim programie ogółem tworzyć muzykę? (różne instrumenty, gitara, pianio itd..)

Fl studio

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

fl studio jest platne, na demie nie zapiszesz, wiec musisz kupic zeby cos robic, do tego potrzeba paczki jeszcze z muzyka kupic najlepiej zeby sie nikt nie dojebal xD

Nic darmowego się nie znajdzie?

Opublikowano

sample sa darmowe, ale to musisz szukac, a takie paczki np za 50 zlotych to tam masz same elajt sample, bo te free to takie chujowe

jesli chcesz sie uczyc to demo/wersja full dla biednych czytaj nielegal xD

teoretycznie moglbys i tak robic, ale mowie, zaczniesz sell etc, to sie moga dojebac

Opublikowano

sample sa darmowe, ale to musisz szukac, a takie paczki np za 50 zlotych to tam masz same elajt sample, bo te free to takie chujowe

jesli chcesz sie uczyc to demo/wersja full dla biednych czytaj nielegal xD

teoretycznie moglbys i tak robic, ale mowie, zaczniesz sell etc, to sie moga dojebac

Rozumiem. Dlatego nie chce ściągać pirata, a musi być jakaś alternatywa którą można wykorzystać do komercji za darmo do iluś tam złotych.

ps z grafiką nikt nie pomoże ?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...